کمبود آهن و اهمیت آن
January 21, 2021 1:58 pm
آهن نقش مهمی در واکنش های تنفسی و فتوسنتزی ایفا می کند. کمبود آهن به ویژه در خاک های آهکی و قلیایی( PH بالاتر از 8.0) رخ می دهد. کمبود آهن نوارهای زرد متمایزی را روی برگهای غلات دانه ریز ایجاد میکند که برگها و بافتهای جوانتر علائم اولیه را زودتر نشان میدهند.در میوه جات (سیب، گلابی، انگور) بافت های کلروتیک بین رگه ای با رگه های اصلی و فرعی سبز و زرد ایچاد می شود.
فرم-آهن به فرم یونی Fe2+ و Fe3+ در فتوسنتز و مسیر اصلی جذب کربن نقش اساسی دارد.
عملکرد – به عنوان بخشی از سیتوکروم و کلروفیل، آهن باعث افزایش سطح سبز برگ، فعالیت سلولی و سرعت فتوسنتز می شود. این امر تأثیر مستقیمی بر سرعت رشد و حرکت قندهای محلول در تمام گیاه دارد. علاوه بر این، آهن نقش حیاتی درمکانیسم های دفاعی گیاه و فعال سازی آنزیم ایفا می کند. مواد غنی از آهن از طریق سیستم ریشه برای تحریک میکروب های مفید گیاهی و کاهش فعالیت پاتوژن های بیماری زاآزاد می شوند. در نتیجه، کمبود آهن باعث کاهش تحمل استرس و بیماری می شود.
علائم – وضعیت کم آهن بر برگ های جوان تر و نقاط رشد فعال تأثیر می گذارد. از نظر ظاهری شبیه به تنش منیزیم است، اما بر برگ های جدید تأثیر می گذارد. بافت به شدت کلروتیک می شود و زردی یکنواخت بین رگه ای را نشان می دهد.
اهمیت – تنش آهن تبدیل نور خورشید به انرژی گیاهی را محدود میکند و در نتیجه سرعت رشد آهسته، رشد ضعیف و تحمل کم نسبت به تنشهای زنده و غیر زنده را به همراه دارد. کمبود آهن اغلب با خاک های قلیایی و شرایط رشد سرد و مرطوب همراه است.
اقدامات – وضعیت خاک و رشد ریشه را از نظر تراکم بررسی کنید. محلول پاشی را در مراحل اولیه رشد گیاه و زمان تنش به کار ببرید.
برای پیشگیری و اصلاح کمبود آهن، چرا کود Feed OMEX FeN را امتحان نکنید
https://www.omex.com/blog/iron-deficiencies-and-the-importance-of-iron